Reiki

Wat is Reiki?

Reiki is een natuurlijke geneeswijze waarbij de genezende levensenergie wordt doorgegeven door handoplegging. Het gaat hier dus niet om weggeven van energie van de therapeut aan de cliënt, maar om het doorgeven van levensenergie.

Hoe werkt Reiki?

Reiki werkt ontspannend en verlicht ongemakken als pijn en stres. Reiki therapie wordt ook gezien als een methode om tot innerlijke rust en een beter zelfbewustzijn te komen. Wanneer er met Reiki gewerkt wordt maak je verbinding met de oorspronkelijke energiebron. Je bent een soort kanaal waardoor deze energie naar jezelf of ook naar anderen kan stromen.

  • Het bevorderd het zelfgenezend vermogen van het lichaam
  • Het vitaliseert lichaam en geest
  • Het herstelt de harmonie
  • Het werkt op lichamelijk, mentaal en emotioneel niveau
  • Het brengt de energie huishouding in evenwicht
  • Het heft blokkades op en bevorderd ontspanning

Wat gebeurt er bij een Reiki behandeling?

Bij een behandeling word de cliënt behandeld in aangeklede toestand op een behandeltafel. In een sessie van 60 minuten wordt, door middel van verschillende handposities, de universele energie via de therapeut doorgegeven.

Voor wie is Reiki?

Reiki is voor iedereen geschikt. Reiki is een middel om je gezondheid te bevoderen en om bewust te leven. Een Reiki behandeling heeft alles te maken met de energie stroom in het lichaam. De belangrijkste onderdelen van de energiehuishouding zijn de AURA`S de CHAKRA`S en de MEDERIANEN.

 

Wat is de AURA?

De Aura is een energieveld dat alle levende wezens omringt. Het is als het ware een soort uitstraling van energie. De Aura zie je meestal niet, maar bij sterke persoonlijkheden kan je hem wel voelen.(ook bij dieren!) De Aura bestaat uit verschillende lagen. Trauma`s en emotionele verstoringen kunnen blokkades en andere schade veroorzaken in de Aura. Als deze schade niet wordt hersteld, kan deze zich ontwikkelen als lichamelijke ziekte of emotionele ontwrichting.

Wat zijn de CHAKRA`S ?

De CHAKRA`S in het menselijk lichaam nemen energie IMG_1304op uit het ons omringende krachtveld, waarna de energie getransporteerd wordt naar de organen die in contact staan met de bewuste Chakra. Iedere Chakra vibreert met een bepaald frequentie, die afhankelijk is van de locatie in het lichaam. Het zevende (bovenste) chakra heeft het hoogste trillingsniveau het eerste chakra het laagste. Ze corresponderen met een bepaalde kleur.

Als de stenen met de legging even warm zijn, ( ongeveer lichaamstemperatuur ) is de energiebalans in evenwicht.

Wat zijn MERIDIANEN ?

Meridianen zijn de energiekanalen in het lichaam waardoor de KI, de levensstroom dus, stroomt. Als water dat op een natuurlijke manier weg stroomt. Op die Meridianen liggen punten waarop de KI-circulatie in het lichaam kan worden beïnvloed. Hoofdmeridianen staan in verbinding met bepaalde organen.

Comments are closed.