Kristaltherapie

Kristaltherapie

Kristallen kunnen gebruikt worden om genezende energieën via de therapeut naar patiënt te sturen, of kunnen op specifieke delen van het lichaam worden geplaatst, die behandeling nodig hebben. Kristallen hebben niet alleen invloed op ons lichamelijk functioneren, maar ook op ons bewustzijn.

De kracht van kristallen

Om goed te kunnen functioneren in deze snel veranderende wereld is het nodig dat de mens rust en harmonie vindt in zichzelf. De kracht van het mineralenrijk kan ons helpen het interne evenwicht te hervinden of te handhaven, en zo te komen tot een gezond, harmonieus en gelukkig bestaan. Het uitgangspunt van kristaltherapie is dat bijna elk verstoord evenwicht dat wij ervaren, kan worden hersteld door elementen uit het mineralenrijk. Mineralen hebben van alle levende dingen de laagste vibraties.

Hoe werkt kristaltherapie?

Kristallen en edelstenen werken voornamelijk op basis van trillingen die zij afgeven en de kleureigenschappen van de steen. Ook in de kleurentherapie wordt daarom steeds vaker gebruik gemaakt van kristallen. Er zijn in de kristallentherapie verschillende methodes voor een behandeling mogelijk. Dat zijn onder andere:

  1. Het uitvoeren van bepaalde behandeltechnieken middels kristallen.
  2. Het opleggen van kristallen of edelstenen. Dit kan  ofwel gebeuren op de plaats van de pijn of aandoening, ofwel middels een zogenaamde chakra legging. Ook kan men stenen rondom de te behandelen persoon leggen.
  3. Het bevestigen van een kristal met hechtpleister op de te behandelen plek.
  4. Het dragen van stenen in hangers, ringen en amuletten.
  5. Het gebruik van edelstenen bij meditaties.
  6. Het gebruik van kristalwater en elixers.
  7. Het baden in kristalwater.
  8. Het gebruik van edelsteencrèmes of -lotions.
  9. Het gebruik van kristalessences.
  10. Het werken met visualisaties.

Kristaltherapie, de aura en de chakra`s.

De chakra`s in het menselijk lichaam nemen energie op uit het ons omringende krachtveld, waaronder de aura, waarna de energie getransporteerd wordt naar de organen die in contact staan met de bewuste chakra. Daarom kunnen we de chakra`s zien als energiecentrales in het menselijk lichaam, die er voor zorgen dat de benodigde energie daar terechtkomt waar die zijn moet.

De aura. Alle materie wisselt voortdurend verschillende vibraties en golflengten uit.  Alles communiceert met elkaar. Net als de aarde  is omringd door haar eigen krachtveld, zijn ook wij omringd door onze eigen elektromagnetische atmosfeer. De aura is een tweerichtingszender en ontvanger die ons verbind met de vibraties om ons heen. Het is het middel waardoor we contact kunnen maken met de energie van het mineralenrijk.

Comments are closed.