Hotstone massage

Hotstones

Deze basalt Hotstones uit Peru zijn door de natuur gevormd en afgerond. Peruaanse stenen houden hun warmte langer vast dan andere stenen. Deze stenen zijn van een hard ijzerhoudend vulkanische getsteente met calcium-, magnesium- en silicium-houdende elementen met een hoge dichtheid.

Grote stenen worden op grote lichaamsdelen zoals de rug gebruikt, kleine stenen op kleine lichaamsdelen zoals bijvoorbeeld het gezicht. Naast de helende krachten worden ook de fysieke eigenschappen van de stenen gebruikt, zoals de geleidend eigenschappen voor warmte en kou, voor het verzachten van pijn bij vele kwalen.hun warmte langer vast dan andere stenen. Deze stenen zijn van een hard ijzerhoudend vulkanische getsteente met calcium-, magnesium- en silicium-houdende elementen met een hoge dichtheid.

Het masseren met verhitte stenen ontspant de spieren en maakt ze los. Het bevordert op aangename wijze de doorbloeding en de warmtehuishouding in het lichaam en brengt de geest tot rust. Hotstone massage werkt diep in de spieren en gewrichten.

De belangrijkste toepassingsgebieden zijn:
Verlichting van spierpijn, reumatische klachten, depressie, stress, rug en schouderklachten, fibromyalgie, versterking van het immuunsysteem, betere doorstroming van het lymfestelsel, verbetering van de bloedsomloop en helpt bij slapeloosheid.

Coldstones

Coldstones onttrekken warmte en zijn dus bedoeld voor afkoeling.De stenen op kamertemparatuur worden al als koel ervaren. Behandeling met stenen uit de koelkast, 4 graden celcius, is wel even schrikken, maar uitermate geschikt tegen ontsteking van pezen en gewrichten om de pijn te verlichten.

Deze coldstones zijn van een marmersoort uit de Italiaanse mijnen en kunnen heel goed warmte onttrekken! Ze kunnen ook wisselend met hostones gebruikt worden, wat een schrik effect geeft en daardoor zorgt voor een betere weerstand.

Comments are closed.